Rádzsa jóga

Rádzsa jóga – Elmélyedés önmagunkban

Vágyunk a csendre, az egyensúlyra, a belső biztonságra, mert a világ, amiben élünk harsány, zaklatott és kiszámíthatatlan. A rádzsa jóga megtanít arra, hogyan fordítsd befelé a figyelmed, és találd meg a stabilitást és nyugalmat.

A hatha jógában az ászanákon és légzőgyakorlatokon van a nagyobb hangsúly, a rádzsa jógában viszont a mentális folyamatok és a meditáció vannak előtérben. A jóga tradicionálisan a figyelem, a jelenlét, a tudatosság megismerésével foglalkozik, ezért a klasszikus jóga gyakorlása lassabb, mélyebb, befelé fordulóbb, mint a nyugati jógaórák többsége. Ez sokunknak nehéz, viszont éppen ezért fontos megtanulni, hogyan lehet egy rövid időre megállni, elfordítani a figyelmünket a külvilágról, és felfedezni belső világunk alapvető folyamatait.

A jógában megszerzett tapasztalások az élet minden területére kihatnak, és anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket tennénk, egész életünket átformálják. Ahogy pedig szemléletmódunk változik, úgy változnak meg tőlünk eddig függetlennek tartott dolgok is. Magunk teremtjük valóságunkat vágyainkon és félelmeinken keresztül, a jóga pedig a legfontosabbal foglalkozik, amit megismerhetünk: valódi önmagunkkal.

Erre az alapra épülhet a tudat alapvető folyamatainak megértését célzó rádzsa jóga, a meditáció útja.

 

Kapcsolat

Belső Mosoly Egyesület
1078 Budapest, Nefelejcs utca 58.

 

Facebook   |    Instagram