Kismama jóga

A foglalkozások felépítése

· Minden foglalkozás beszélgetéssel indul, amikor a kismamák mesélnek aktuális fizikai – lelki állapotukról, így az oktató feltérképezi, hogy kinek milyen gyakorlásra van éppen szüksége.

· A gyakorlás néhány perces elcsendesedéssel, megérkezéssel, a babára történő ráhangolódással folytatódik.

· Szisztematikus átmozgatással, majd intenzívebb erősítő és/vagy nyújtó gyakorlatokkal javítjuk a kismama és a baba fiziológiai állapotát, az izmok tónusát, a keringést. Fokozott figyelmet fordítunk a csípő körüli izmok lazítására, nyújtására.

· A gátizmokat erősítő gyakorlatokkal készítjük fel a magzat növekedése miatti egyre nagyobb terhelésre ill. a szülés közbeni intenzív igénybevételre.

· A légzőgyakorlatok segítik a keringést, a belső szervek vérellátását, hatékony működését, jó hatással vannak az idegrendszerre és még a babát is átmaszírozzák.

· Kényelmes relaxációval záródik a foglalkozás.

A foglalkozások után lehetőség van közös teázásra, miközben a kismamák meg tudják osztani egymással ill. a tapasztalt oktatóval a várandóssággal kapcsolatos élményeiket, esetleges gondjaikat, problémáikat. Sokat segítenek ezek a beszélgetések a szüléstől való félelem oldásában is.

Kapcsolat

Belső Mosoly Egyesület
1078 Budapest, Nefelejcs utca 58.

 

Facebook   |    Instagram