Flow jóga

A Flow jóga ötvözi a tánc szabadságát a jóga tökéletességével. Tapasztald meg a jógának ezt a dinamikus, kreatív formáját!

A Flow jóga egy dinamikus, a nyugodt légzés ritmusára épülő óra. Az óra alapját a napüdvözlet nevű gyakorlatsor képezi, ez az átkötés az óra egyes elemei és gyakran az egyes ászanák között is.

A foglalkozás célja a légzés és mozgás összehangolása, és ezáltal egy befelé figyelő, meditatív tudatállapot megteremtése. Helyes légzéssel, a bandhák (belső zárak) alkalmazásával és az ászanák pontos kivitelezésével a gyakorlás könnyed, légies és folyamatos marad. Az a jó a gyakorlás, ha óra után nem fáradtságot, hanem egyfajta feltöltődést érzel. A lehető legkevesebb erőfeszítéssel hozd létre az ászanákat, erőlködés helyett inkább engedd, hogy vigyen a légzés.

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a jóga dinamikusabb fajtáit! Az órára jöhetnek kezdők és haladók – szinte minden gyakorlathoz variációkat, így a résztvevők a saját aktuális állapotuknak megfelelően tudják követni az órát.

Az óra felépítése:

Ráhangolódás ülésben.
Óra eleji elcsendesedés, a légzés figyelése és beállítása
Bemelegítés, napüdvözletek
Dinamikus bemelegítés a légzés ritmusára, napüdvözlet-variációk
Álló- és egyensúly gyakorlatok
Hősi tartások, parsvakónászanák, egyensúlygyakorlatok
Ülőgyakorlatok és hátrahajlások.
Passzív nyújtásokat
Fordított testhelyzetek
Légzés, rövid meditáció ülésben
Váltott orrlyukas légzés, OM mantra, rövid meditáció
Relaxáció (Savászana)

Kapcsolat

Belső Mosoly Egyesület
1078 Budapest, Nefelejcs utca 58.

 

Facebook   |    Instagram