Varga Mátyás

Gerincjóga | Hatha jóga

“MindIg is sportoltam, sokféle mozgásformát és módszert kipróbáltam. Gyakoroltam többek közt a szertornát és saját testsúlyos edzést is. Önmagam kerestem a mozgásban. A jóga akkor lépett be az életembe amikor agykontrollal és meditációval kezdtem el foglalkozni.

Éreztem, hogy a jógában a mozgás egy mélyebb tudatossággal kapcsolódik – ezt a mai napig így gondolom. A jóga egy olyan út, ahol folyamatosan van mit tanulni, rengeteg tudás rejlik a gyakorlásban. Számomra a gyakorlás és a tapasztalat tanítja a legtöbbet.

Önismeret – ha egy szóval kéne leírnom, hogy számomra mi a jóga ez lenne az. A jóga nem egy kötött, merev út. Pont ellenkezőleg. Minél többet tapasztalok, annál inkább egy felszabadult, kreatív minőség kerül felszínre. A jóga gyakorlása és oktatása mindig inspirációval tölt el. Számomra ez egy művészet, amiben önmagunkhoz kerülünk egyre közelebb. Úgy érzem, hogy bármilyen motivációval is gyakorlunk, a jóga mindig segít. Természetesen a motivációink változnak, így a gyakorlás hatása a testünkre, az elménkre, illetve a mindennapi életünkre.”