Szél Dalma

Szél Dalma

Gerincjóga, Hatha jóga, Flow

“A mozgás és a napi edzés már gyermekkoromban is meghatározó része volt az életemnek. Lassan 18 éve foglalkozom a testtel. 2013-ban diplomáztam a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Gerincjógával először a Mandala Jógastúdióban találkoztam. Kellemes meglepetés volt szembesülni azzal, hogy létezik más olyan igényesen felépített mozgásrendszer, mint a tánc. Kezdetben hetente egy-egy napot jártam órára, majd lassan azon kaptam magam, hogy minden nap a jógastúdióban vagyok. Egyre fontosabbá vált a jóga, mert egy valódi belső erőt épített fel bennem. Bizonyossá vált, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhet velem.

Ami nagyon megfogott a jógában, az az, hogy bizonyos tekintetben végtelen. Sosem mondhatom majd azt, hogy igen, én mindent megtanultam, megértettem, befejeztem, ez már az enyém. Persze lépésről-lépésre igen, de mindig van tovább. Azt érzem, egész hátra levő életemben tanulhatom, gyakorolhatom, sosem lesz vége…és ez csodálatos. A jóga segít magamban megteremteni azt a csendet, menedéket, ahova életem bármely órájában visszavonulhatok, otthon érezhetem magam. Örömmel tölt el, ha segíthetek másoknak is ebben, hiszen mindenkié lehet ez a tudás. ”

 

Villáminterjú:

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Dalma: Mi az, ami könnyen függőséget okoz?

Hogy telik egy napod?
Dalma: Jobb esetben kidob az ágy, szellőztetek, táncolok a lakás különböző pontjain, mindeközben felöltözöm, összeszedem magam, elmegyek jógázni, kávézom, zongorázni tanítom magam, ebédelek, sziesztázom, elmegyek órát tartani, és boldogan hazarepülök.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Dalma: A légzéssel, illetve a flow élménnyel.

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Dalma: Lélegezz puhán és egyenletesen, figyelj befelé, figyeld az érzeteket, ne felejts el levegőt venni!:)

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Dalma: A korlátainkat sorjában, türelmesen győzzük le.

 

BIO
2000-2006 Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola
2006-2013 Magyar Táncművészeti Főiskola
2013 Kecskeméti Katona József Színház
2016 Mandala Gerincjóga Oktatóképzés
2017 Mandala Hatha jóga Flow Oktatóképzés
2017 Mandala Hatha jóga Oktatóképzés (folyamatban)