petra6

Szappan Petra

Gerincjóga®, Hatha jóga, Hatha jóga flow, Astanga

“A sport és a napi edzés már gyerekkoromban is meghatározó része volt az életemnek: műkorcsolyázóként 10 évet töltöttem a versenysport világában. 16 évesen éreztem, hogy új kihívásokra vágyom, így feladva a sportolói utat, felvételiztem a Közgazdaságtudományi Egyetemre. A tanulás mellett sem hagytam fel a sporttal: szabad időmben balett órákra jártam, és rendszeresen futottam.


Az egyetem elvégzése után meglepően gyorsan egy irodában találtam magam, ahol az ülő munka és a stressz mellett egyre kevesebb időm maradt a testedzésre. Vágyakozva gondoltam vissza sportolói múltamra, de tudtam, már nem azt keresem. Egy új életformára vágytam, egy olyan megalapozott rendszerre, ami mind fizikailag, mind szellemileg visszavezet önmagamhoz. Számomra ez lett a jóga.

Azt, hogy ez a hihetetlenül hatékony rendszer eljuthatott hozzám, Németh Gergőnek köszönhetem. Gergő misztikumoktól mentes, letisztult óráin indultam el a jóga és önmagam megismerésének útján, amit azóta is lelkesen járok. Gergő mellett köszönettel tartozom Pápa Gyöngyvérnek, aki motiváló személyiségével, és mély tudásával segített elindulni oktatói pályámon. Boldog vagyok, hogy a Mandala Jógastúdió szakmailag és emberileg is értékes csapatának tagja lehetek.

Néhány éve találkoztam az astanga jóga rendszerével, ami azóta is csodálattal tölt el: minden egyes gyakorlás egy újabb megtapasztalás, újabb élmény. Nem túlzás állítanom, hogy amióta napi szintű gyakorlóvá váltam, az astanga alapjaiban változtatta meg az életemet: amellett, hogy teljesen átalakította a testemet, könnyebbé vált a koncentráció és egy általános derűs hangulattal ajándékozott meg a hétköznapokban. Óráimon ezt a tapasztalatot, és hangulatot szeretném Nektek átadni , az astanga gyakorlatain keresztül.”