tekla

SZALAY TEKLA

Nőijóga, Gerincjóga, hatha jóga, kismama jóga

“A mozgás gyermekkorom óta része az életemnek, először jött a tánc, majd a taichi és végül rátaláltam a jógára. Az ülőmunka miatt nagyon fájt a hátam, és a taichi ezen már nem tudott segíteni, ezért elkezdtem keresgélni, hogy mi javíthatna a fizikai állapotomon. Így vetődtem végül el a Mandala Jógastúdió egy gericjóga órájára, mely szó szerint megváltoztatta az életemet. A hátfájásom egy óra hatására a felére csökkent és néhány alkalom után teljesen el is múlt. A jóga beszippantott magába, először még csak hetente egyszer jártam, de néhány hónap után arra eszméltem, hogy szinte minden nap jóga órán vagyok. És innen már egyenes út vezetett oda, hogy elkezdjem az első jóga óktatóképzésemet, melyet aztán több is követett, annak érdekében, hogy jobban megismerjem az egyes ászanákat és azok élettani hatásait.

Az első alkalom óta tart a jóga iránti szerelem, mely nem csak a testemben, de az elmémben és a lelkemben is rengeteg pozitív változást hozott. Több éve jógázom, de mégis úgy gondolom, hogy egy csodálatos út eleján tartok, hálás vagyok azért, amit eddig kaptam és élvezem azt, ami most van, ugyanakkor továbra is bennem van a vágy a fejlődésre, a mélyebb tudás megszerzésére.

A jógaóráimon törekszem ráhangolódni a jelenlévőkre, olyan órát tartani, amilyenre éppen szükségük van. Mindig nyitott vagyok a kommunikációra és arra, hogy érezzük jól magunkat a közösen eltöltött másfél órában.”

 

BIO

2012.  Gerincjóga oktatóképzés
2012.  OKJ-s sportoktató képzés
2013.  Hatha jóga oktatóképzés
2013.  jógaórák tartásának megkezdése
2015.  Nőijóga oktatóképzés
2016.  Kismamajóga oktatóképzés
2017.  Szülés utáni regeneráció jógával oktatóképzés

 

VILLÁMINTERJÚ

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Tekla: Mi az a mozgásforma, mely az életem meghatározó részévé vált?

 

Hogy telik egy napod?
Tekla: A kisfiam 2017. januárjában született meg, így most a napjaim körülötte forognak, de azért igyekszem valamilyen rendszert kialakítani a mindennapjainkban, és ebbe a heti többszöri jóga gyakorlás is beletartozik.

 

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Tekla: A jóga női aspektusai foglalkoztatnak leginkább.

 

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Tekla: Lazítsd a pocakod, figyeld és tudatosítsd az érzeteket, mélyítsd a kilégzést, nagyon jó.

 

Ha mér öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Tekla: Amikor öreg, bölcs jógi leszek, válaszolok majd erre a kérdésre is. 🙂