kori

Spala Korinna

Gerincjóga®, Hatha jóga, Hatha jóga flow, Astanga

“Huszonkét évesen találkoztam először a jógával, amikor a “létezéssel” kapcsolatos kérdéseimre kezdtem keresni a válaszokat. Szorgalmasan gyakoroltam az ászanákat és a helyes légzést, amelyek minőségi változást hoztak az életemben: energikusabb, vidámabb, ugyanakkor nyugodtabb lettem a mindennapokban.

A Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, majd a KFKI Kamara Balett és az Egri Gárdonyi Géza Színház táncosaként 14 éves korom óta foglalkozom napi szinten a testtel, mozgással. Modern tánc és klasszikus balett pedagógusként diplomáztam, 2003 óta tartok tréningeket, kurzusokat felnőtt táncosoknak és gyerekeknek.

A Gerincjógával a Mandala Jógastúdiókban találkoztam. Pillanatok alatt beszippantott ez a csodálatos rendszer, amely tökéletes kiegészítője a táncnak. Tudásom elmélyítésére beiratkoztam a Mandala Jógastúdiók Hatha Jóga oktatóképzésére, ahol a felkészülésben a legszínvonalasabb oktatók segítenek.

Célom egy új út megtalálása, ahol a tánc és jóga találkozik bennem. Örömmel tölt el, ha tudásomat, tapasztalataimat tovább adhatom, és segítséget nyújthatok az önmagunkhoz vezető ösvény megtalálásában.”

 

BIO

2006 Harangozó Gyula-díjas táncművész
2009 Mandala Jógastúdiók – jógaoktató
2011 Mandala Jógastúdiók – vezető jógaoktató
2011 Magyar Táncművészeti Főiskola – tanszékvezető (modern tánc szakirány)/adjunktus
2012 Gerincjóga oktatóképzés vezetője
2015 MA-60 Táncpedagógus – klasszikus balett (balettmester)
2015 Magyar Jóga Közösség – vezető jógaoktató
2016 European Academy Of Ashtanga Yoga – Authorized Yoga Teacher 1&2

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Kori: Mi az ami megváltoztatta az életed?

Hogy telik egy napod?
Kori: Ébredés után egy jó kávéval indítok, majd jógázok. Azután estig nem csinálok mást csak tanítok, válaszolok a gyakorlóim kérdéseire, bíztatok és bátorítok, útba igazítok.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Kori: Jelenleg a légzés van fókuszban, de szorosan a nyomában van a meditáció is.

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Kori: Három talppont, lélegezz puhán, figyeld az érzeteket, nem baj ha ma nem megy, holnap is jó lesz, legyen a légzés és a mozgás összhangban, pihenj az ászanában, tartsd az alhasat/bandha…

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Kori: Csak csináld amit jónak vélsz, a többi jön magától!