zita1

Siffel Zita

Gerincjóga®, Hatha jóga, Női jóga

“Az első találkozásom a jógával párhuzamosan történt a jazztánccal együtt. A jóga akkor nem volt rám olyan nagy hatással, és a tánc mellett döntöttem. Az egyre intenzívebb táncolás mellett többféle módszerrel ismerkedtem (agykontroll, reiki, Bach-virágterápia, kineziológia), míg végül 8 év elteltével újra eljutottam egy hatha jóga órára, stresszoldás címén. Annál azonban sokkal többet kaptam és tapasztaltam.

Meglepő és felszabadító élmény volt, feltöltött, lecsendesítette a kavargó gondolataim, miközben a figyelem, és a légzés új értelmet nyert. Már néhány alkalom után úgy éreztem, ha kihagyom, hiányzik. Szerettem volna elmélyülni, többet tudni, ezért pár hónap gyakorlás után beiratkoztam a Mandala jógastúdiók Jóga mozgásterapeuta képzésre. Ezt követte a Gerincjóga, OKJ Sportoktató, majd a Nőijóga oktatóképzés.

Az évek során sok minden letisztult, leegyszerűsödött bennem. A jóga segített, hogy ne keressem folyton a miértekre a választ, ugyanakkor a szőnyegen túl is megajándékozott tudatosabb figyelemmel, és egy kiegyensúlyozottabb, örömtelibb léttel. A változás elfogadása, vagy az elfogadás változása… egy út, befelé.

Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott ezen az úton, akitől tanultam és tanulok. Örömmel tölt el, ha segíthetek másokat, hogy megismerjék ezt a csodálatos rendszert.”

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés? 
Zita: Minden és semmi, a kettő Egy.

Hogy telik egy napod?
Zita: Attól függ melyik nap… de ami biztos, reggel lassú ébredés (kávéval), és valamikor a nap folyamán gyakorlás, hosszabban vagy röviden. A többi néha még számomra is meglepetés.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben? 
Zita: Pránajáma, ászana.

Legtöbbet használd szófordulataid jógaórán? 
Zita: „Lazulj bele.” „Ha jól esik, sóhajts egy mélyet.” „Puha, egyenletes légzés.” „Figyeld az érzeteket.”

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted? 
Zita: Semmit sem kell túl komolyan venni, még Önmagad, és a jógát sem. Csak lazán.