Sáthy Szandra

Sáthy Szandra

Gerincjóga

“A mozgás mindig is jelen volt az életemben. Egészen kicsi koromban kezdtem ritmikus gimnasztikázni, amit ezután 10 éven keresztül versenyszerűen űztem. Szerettem az élsport minden előnyével és hátrányával együtt, így utólag belegondolva adott egyfajta rendszert és keretet az életemnek, ezáltal pedig biztonságot. Felnőtt válogatottként 16 évesen hagytam abba a sportot. A mozgás ezután is megmaradt, de a rendszeresség sajnos nem. Ekkor még nem tudtam, hogy ez utóbbi mennyire hiányzik, csak azt éreztem, hogy valami nem kerek. Részben ennek köszönhetően találkoztam 2008-ban a dzogcsen tanításokkal. Csögyal Namkhai Norbu Rinpoche útmutatásai alapján kezdtem el meditációs gyakorlatokat végezni és jógázni. Rögtön éreztem a pozitív hatásokat, sokkal összeszedettebbé, nyugodtabbá váltam a mindennapos gyakorlás hatására.

Idővel szerettem volna továbbadni a megszerzett tudást, ezért beiratkoztam a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga oktatóképzésére. A képzés minden várakozásomat felülmúlta. Nagyszerű oktatók segítségével a gyakorlásom sokat fejlődött, emellett kaptam egy valóban hatékony, átfogó rendszert.

Bár a rendszeres mozgás a jógával tért vissza az életembe, aminek már önmagában is számos előnye van, de a jóga számomra ennél mégis sokkal többet jelent. A jóga mindig azt adja, amire éppen szükségem van. Ha stresszes vagyok, megnyugtat, ha gyenge vagyok, akkor erőt, ha túl vagyok pörögve, akkor elcsendesít. A jóga segít tisztábban látni önmagam, általa elfogadóbbá váltam. Megtanított jelen lenni abban, mait csinálok és ezt az élet minden területén kamatoztathatom. Ami pedig egészen biztos, hogy szeretem csinálni és határozottan jobban érzem magam tőle!”

BIO

2015 OKJ Sportoktató képzés
2015 Gerincjóga oktatóképzés
2017 Flow jóga oktatóképzés

 

Villáminterjú:

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Szandra: Mi az amitől még jobban érzem magam?

Hogy telik egy napod?
Szandra: Felkelés után általában jógázom, majd dolgozni megyek. Délután órát tartok, gyakorlok vagy teszem, amihez éppen kedvem van.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Szandra: Pranajama.

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Szandra: Lazulj bele! Engedd, hogy a légzés vezessen!

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Szandra: Ne vedd magad túl komolyan!