pomazi_eszter_portre2

Pomázi Eszter

Gerincjóga, Flow jóga, Bambusz Test Projekt

“A mozgás nem mindig volt része az életemnek. Aztán minden a jógával kezdődött. Tíz, talán tizenegy éves voltam, amikor az első órára elmentem, illetve akkor inkább még vittek. Később táncolni kezdtem, latin-amerikai és színpadi formációs táncokat tanultam. Imádtam, de az egyetem mellett nem volt annyi időm rá, amennyit szerettem volna. Így kezdtem el újra jógázni, először csak heti egyszer, mint egyetemi testnevelés. Pénteken reggel, Elektrotechnika előtt volt az óra és már akkor nagyon rendbe rakott. Annyira, hogy végül 100% fölött teljesítettem a tárgyat.

Az államvizsga után úgy érzetem megőrülök, ha napi nyolc órában egy irodában kell ülnöm, beiratkoztam inkább az első oktató képzésemre, amit aztán rögtön követett a második. Közben a gyakorlásom is egyre rendszeresebb lett. Mindig hajlékony voltam, de a jóga segített megtalálni az erőt és nem csak a matracon. Egyre több korlátot és gátat hagyok magam mögött és mindig van valami vagy valaki, aki inspirál.

Közben beültem mégis egy irodába és a jóga most még fontosabb. Megtanultam, hogy néha csak elindulni nehéz, az első kör napüdvözlet után már megszűnik minden és csak visz a lendület. Máskor semmi mást nem várok jobban, mint hogy egy hosszú nap után végre kigurítsam a matracot és egy kicsit végre csend legyen a fejemben.”

BIO

2015 Gerincjóga (Mandala Jógastúdiók)
2015 Hatha Flow (Mandala Jógastúdiók)
2017 Fasciális Jógaterápia (Mandala Jógastúdiók)