Sariluca_profil

Krémer Sára

Kismama jóga | Astanga | Babás jóga | Gerincjóga

Facebook | Instagram | Blog

“Apu mitt csinálsz?” “Jógázok, szeretnél te is jönni?” Valahogy így kezdődött a jógával való kapcsolatom. Aztán lassan iskolás lettem és elmaradtak a reggeli közös jógázások, de valahol mélyen megmaradt bennem az élmény és végül újra rátaláltam a jógára. Tánc, torna, görkori és lovaglás után 1999-ben kikötöttem a kínai harcművészeteknél. A tanítással és versenyzéssel párhuzamosan ismét megjelent a jóga az életemben. 2001-ben a Buddhista Főiskolán kezdtem ismét komolyabban a jóga gyakorlati és elméleti hátterével foglalkozni és nyújtás helyett alkalmazni a harcművészeti óráim keretében. Végül 2012-ben, amikor már harmadik éve tartózkodtam külföldön és időm nagy részét grafikusként töltöttem egy asztalhoz láncolva, lumbágót kaptam amiből saját magamat kúráltam ki a jóga segítségével. Ezután már egyenes út vezetett előre-vissza az asztal mellől a jóga tanításhoz és a gyakorláshoz.

 

BIO

2001–2005 A Tan Kapuja Buddhista főiskola Vallásbölcselet szakirányra
2002 Wushu oktató (Chan Wu Szövetség)
2003 Taiji oktató (Chan Wu Szövetség)
2007–2009 OKJ Sportedző (Budai Sportoktatói Akadémia)
2014 Gerincjóga oktató (Mandala Jóga Stúdiók)
2013 Kismama jóga oktató (Padma Jóga Stúdió)
2015 Babás jóga oktató (Padma Jóga Stúdió)
2014, 2015 Manju Jois Ashtanga Yoga Teacher Training, Primary Series

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Sári: Mi az ami “all in one” számodra – ami megad mindent amit mozgás-meditáció-masszázs-énidő-csontkovács-pszichomókus adhat?

Hogy telik egy napod?
Sári: Babával?! Valaki a kis apró ujjaival belenyúl az orromba, Ő reggelizik én gyakorlok… ja nem végzett. Játszikszépen, közben vissza a szőnyegre gyakorolni. Rámmászik-unatkozik, indítom a levezetést… Elindulunk sétálni-barátokhoz. Haza-alvás, közben dolgozok kicsit. Felébredt, Játszótér-bevásárás-főzés. Geri hazaér, Vacsi együtt, Ő fürdet én leülök-nézemafalat, Altatás, hoppá én is bealudtam…

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Sári: Babás Astanga vagy Villám Astanga 🙂 ha létezik ilyen

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Sári: Lélegezd ki a feszültséget, Ha ma nem majd holnap vagy azután tuti sikerül, A légzés vigye a mozgást, Lazítsd el ami nem szükséges az ászana megtartásához, Szerintem meg tudod csinálni.

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Sári: Talán azt, hogy “Lélegezz, a többi ráér”… egy biztos: rájuk hagynám a kifogásaikat, majd rájönnek maguktól is.