sarolta_portre

Juhász Sarolta

Hatha jóga, Gyerekjóga, Kismamajóga, Női jóga

“Az első jógagyakorlatokat 12 évesen végeztem: egy reform életmóddal foglalkozó könyvből igyekeztem elsajátítani a Napüdvözlet nevű gyakorlatsort. Ez az első élmény olyan hatással volt rám, hogy évekig szinte minden nap gyakoroltam. 16 évesen találkoztam a Kriston Intimtornával, ami a figyelmemet a női problémák mozgáson keresztüli kezelésére irányította.

A főiskola elvégzése után fejlesztő pedagógusként sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoztam. Miután megismerkedtem több progresszív pedagógiai módszerrel, egyre jobban tudatosult bennem a célirányos mozgás és az idegrendszer működése közti szoros összefüggés. A jógát tartom az egyik legmegalapozottabb rendszernek, amely képes a test, az idegrendszer és a psziché egyidejű harmonizálására.

Mesteremnek Németh Gergőt tekintem, akinek útmutatásával a jóga alapjaiban változtatta meg életszemléletemet. Nagy hatással voltak rám Bálint Gyöngyi és Bálint János, a Padma Jógastúdió vezetői, valamint Miklós Ervin, aki Yesudian közvetlen tanítványa volt.

2006 februárja óta tartok foglalkozásokat a Mandala Jógastúdiókban. Kezdetben Gyerekjógát, majd Hatha Jógát, Gerincjógát, Nőijógát és Kismamajógát oktattam, mivel ezeket tartom a jóga legfontosabb alkalmazási területeinek.

A jóga oktatása számomra nem munka, hanem lehetőség önmagam folyamatos fejlesztésére, miközben tovább tudom adni azt a tapasztalati tudást, amit a jóga kimeríthetetlen eszköztárából nap, mint nap kapok.”