ANDI

Hortobágyi Andrea

Gerincjóga, Hatha jóga, Nőijóga, Kismama jóga, Gyerekjóga Szülés utáni regeneráció

“A gyakorlásomban, a tanításomban, és a mindennapjaimban egyaránt jelen van a nőijóga szemlélete, mely a megismerés, az ítélkezés nélküli elfogadás, és a megelégedettség érzését adja nekem.

Nővé válásom, majd a várandósságaim és szüléseim, illetve az azokat követő időszakok, olyan mély ismereteket adtak számomra önmagamról, a testemről, amit azt hiszem semmilyen gyakorlás, tanfolyam vagy továbbképzés nem képes nyújtani. Lenyűgöz a női test tökéletessége, bölcsessége.

Szeretném ezt minél több nővel megosztani, így tanításom mostanra erre koncentrálódott. Jelenleg csak nőkkel dolgozom együtt női egészségük megóvása vagy helyreállítása érdekében nőijóga órákon, várandóságuk alatt dúlaként és kismamajóga oktatóként, illetve a szülést követő időszakban regenerációs képzések alkalmával.

Inspiráló hatással vannak rám Juhász Sarolta és Gáborjáni Réka tanításai és az engem körülvevő női kör.”

BIO

2008 ELTE Testnevelő tanári szak
2009 Mandala Gerincjóga oktató
2009 Mandala Hatha Jóga oktató
2012 Mandala Nőijóga oktató
2013 Mandala Kismamajóga oktató
2016 DONA DÚLA SZÖVETSÉG – Dúla képzés
2017 Mandala Gyerekjóga oktató

 

Villáminterjú:

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Andi: Miben találod meg a teljes kikapcsolódást? Minek köszönheted a legtöbb pozitív változást az életedben?

Hogy telik egy napod?
Andi: Az elmúlt években gyerekközpontúak a napjaim. A korábban ismeretlen napi rutin a mindennapjaim része lett, amit hol könnyebben hol nehezebben viselek. A jóga kicsit hátrébb került, de egy biztos pont, állandóság, amibe tudok kapaszkodni, amiből tudok töltődni, ami segít tovább lendülni. Tudom, hogy lesz majd másként, de most így jó. Tanítok, amennyi belefér, gyakorlok, amikor csak tudok és tanulok, most elsősorban a gyerekeimtől.

Legtöbbet használt szófordulataid jógaórán?
Andi: Pihenj bele, ne erőlködj, hagyd történni.

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Andi: Ha az lennék, biztos mindenkinek más lenne fontos abból, amit tanítok, de lehet ebben az életben erre nem adok választ. 🙂