HEGEDÜS LILLA

Gerincjóga, Gerincjóga 50+, Hatha jóga, Astanga

BIO
2016 Gyógytornász szakirány (Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar)
2017 Gerincjóga kezdő oktatóképzés (Mandala)
2018 Hatha jóga kezdő oktatóképzés (Mandala)
2018 Astanga Vinyásza jóga oktatóképzés (Mandala)
2019 Haladó Gerincjóga oktatóképzés (Mandala)
2019 Fascia mozgásban – oktatói továbbképzés (Mandala)

“Amikor megismerkedtem a jógával, csupán testedzésként gondoltam rá. Valahol olvastam, hogy a jóga, mint mozgásforma, semmihez sem hasonlítható. Szerintem pont ellenkezőleg. Felfedeztem benne a táncot, a talajtornát, és azt a könnyedséget, ahogy siklik az ember a vízben. Az óra utáni jóleső fáradtságérzet ás az endorfin löket egyvelege pedig egy kettlebell edzés utáni állapotra emlékeztetett. Úgy éreztem, ezt a tökéletes kombinációt nekem találták ki. Azáltal vált a mindennapjaim részévé a gyakorlás, ahogy közeledett az államvizsgám időpontja. Ideiglenesen bekerült a szótáramba egy egyenlőségjel a ‘jóga’ és a ‘stresszoldás’ közé.

Kitaláltam, hogy a gyógytornászkodás mellett jógaórákat fogok tartani. Elkezdtem a gerincjóga oktatói tanfolyamot, közben megismerkedtem Pápa Gyöngyvérrel és általa az astanga rendszerével. Teljes addikció…😊

Időközben rájöttem, hogy nem kiegészíteni szeretném a jógával a munkámat és az edzéseimet, hanem ezzel foglalkozni. A jóga lett az alap, erre építkezem. Nagyon élvezem a tanítást, így belefogtam a hatha képzésbe. Azt gondolom és tapasztalom is, hogy egy kis elcsendesülés, befelé figyelés és eggyel kevesebb gondolat mindenkinek a hasznára válik.”