Harsági Judit

Harsági Judit

Gerincjóga, Hatha jóga, Astanga

2010-ben kezdtem jógázni. Az első órám teljesen véletlenül egy astanga volt, ahol azzal kellett szembesülnöm, hogy a testem még nincs felkészülve erre a dinamikus és erőteljes mozgásra. Inkább egy kezdő órát választottam. A heti egy alkalomból hamar heti kettő lett, majd heti három, aztán heti hat. Egy évvel később következett a második próbálkozásom az astangával, akkor már nagyobb sikerrel. Teljesen magával ragadott. Azóta is ez az irányzat képezi a gyakorlásom alapját.

A jóga nagyon sok mindent tanított nekem. Megmutatta, mi az eltökéltség, a kitartás, a türelem, az alázatosság. Rendszerességre nevelt. Megtanított arra, hogy mindig tartsam tiszteletben a határaimat, és hogyan engedjem el a felesleges feszültséget. Ezek a tulajdonságok annyira beépültek a személyiségembe a jógaórák alatt, hogy egy idő után az élet többi területén is visszaköszöntek.

A jógának hála rengeteg kedves, jószívű és különleges embert ismerhettem meg tanáraim személyében vagy akár a szomszéd matracon. Barátságok is köttettek az úton. Sok embernek tartozom köszönettel a kapott segítségért. Akiktől tanultam: Gauranga Das, Szalai István, Németh Gergő. A tanulási folyamat soha nem ér véget. Mentorom, Németh Gergő útmutatásával igyekszem bővíteni ismereteimet elméletben és gyakorlatban egyaránt. Kíváncsian várom, hogy a jóga kifogyhatatlan eszköztára milyen újabb leckéket tartogat a számomra.