gyerko zita

Gyerkó Zita

erőgépek, erőgépek, edzéstervezés a gyakorlatban

“Közel 30 évvel ezelőtt, egy sérülés után – amely derékba törte versenyzői karrieremet – döntöttem úgy, hogy átállok a másik oldalra és edzőként folytatom tovább a sporttal való kapcsolatomat.

A Testnevelési Főiskola két szakát egyszerre végezve aerobik, valamint testépítő és erőemelő edzői képesítést szereztem, majd később spinning oktató is lettem. Azóta dolgozom személyi edzőként ép és mozgássérült emberekkel, segítve őket céljaik elérésében, legyen az fogyás, hízás, izmosodás, jobb állóképesség, egészség megőrzés, sérülés utáni regeneráció.

A versenysportban is aktívan részt veszek. Jelenleg mozgássérült fekvenyomásban és futásban indítok saját nevelésű versenyzőket, de korábban testépítés és fitness versenyzőket is készítettem (volt junior világbajnoki 3. helyezett versenyzőm) és más sportágakban sportolók, pl. focisták alapozó edzéseit is irányítottam. Az IFBB (Testépítő és Fitness Világszövetség) nemzetközi amatőr és profi bírója voltam bő 15 éven keresztül. Jelenleg az IPC WPPO (Nemzetközi Paralimpiai Bizottság Fekvenyomás) nemzetközi bírója, oktatója, szabályalkotásért felelős 4 fős tanácsadói testületének tagja vagyok.