HATHA JÓGA OKTATÓKÉPZÉS RYT200

A hatha jógának számos irányzata létezik. Oktatóképzésünk azokat az alapokat tartalmazza, amelyek bármely irányzat oktatásához szükségesek, ugyanakkor rendszerfüggetlen jógafoglalkozások vezetésére is felkészít. Ezt a tanfolyamot tekintjük alapképzésnek, mivel a hatha jóga minden eszközével megismerkedhetsz, valamint erre a tananyagra épülnek a szakirányú továbbképzések.

2018-ban a Hatha jóga instruktor alapképzésünk államilag elismert képzési programmá vált, emellett nemzetközi Yoga Alliance RYT200 tanúsítványt is adunk!

Kezdési időpont (Budapest): 2021. október 2.

Tanfolyami napok:  2021. okt. 02., 09., 23-24., nov. 06-07., 20-21., dec. 04-05., dec. 19., 2022. jan. 09., 21-22., feb. 05-06., feb. 19-20. (09.00-17.00)
szombat/vasárnap (09.00-17.00)

Helyszín: Mandala Jóga Nyugati

Jelentkezési feltételek: Érettségi végzettség, Foglalkozás-egészségügyi alkalmasság, legalább három év jógagyakorlat.

Fontos! A vizsgálat kizárólag foglalkozás egészségügyi szakembernél végezhető el. Bármelyik szakemberhez fordulhatsz, mi a BME Kancellária Foglalkozás-egészségügyi szakrendelését javasoljuk.

Háziorvos, üzemorvos vagy sportorvos által kiállított igazolást nem áll módunkban elfogadni. Ezt a formanyomtatványt vidd magaddal! A jógában szerzett tapasztalat igzolásához itt találsz formanyomtatványt.

HATHA JÓGA ALAPOK
hatha jóga tíz köre・hatha jóga legfontosabb ászanái・napüdvözlet・bandhák・pránajáma és légzőgyakorlatok・kriják és tisztítógyakorlatok・meditáció alapjai・meditációs gyakorlatok・bevezetés a jóga nidrába・relaxáció

OKTATÁSMÓDSZERTAN
órafelépítés・gyakorlatsorok összeállítása・segítségnyújtás és igazítás・instrukciók・óravezetési gyakorlat・eszközhasználat・női gyakorlás sajátosságai・meditáció oktatása

ANATÓMIA & PREVENCIÓ
alkalmazott anatómia・a mozgás fiziológiája・prevenció jógaórán・gerinc- és ízületvédelem

ÉLETMÓD & FILOZÓFIA
bevezetés a hatha jóga történetébe és filozófiájába・jógikus életmód・a jóga nyolc tagja・a hatha jóga fontos szövegei

Biztosítsd a helyed előleggel!

Az előleg (15 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

A tandíj a következőkből áll:

  • Tanfolyami díj 248 000 Ft 
     + Vizsgadíj 9 000 Ft

A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el.

Fizethetsz részletekben is!
Előleg: 15 000 Ft
1. részlet: 50.000 Ft – első tanfolyami napig
2. részlet: 50.000 Ft – 30 nap múlva (első tanfolyami naphoz képest)
3. részlet: 50.000 Ft – 60 nap múlva
4. részlet: fennmaradó összeg – 90 nap múlva

Jelentkezem!

A jógaoktató képzésekre a honlapon található „Jelentkezem” gombbal tudsz a legegyszerűbben feliratkozni. A regisztrációs díjat, amivel a jelentkezésed hivatalossá válik, a stúdiókban személyesen, vagy a honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással is rendezheted. A teljes díjat az első tanítási napon vagy a tanfolyam kezdetéig kell befizetned, illetve élhetsz részletfizetési lehetőséggel is.

A tanfolyamot az Alternatív Mozgásterápia Egyesület indítja, amely lehetőséget kínál a képzések kedvezményes elvégzésére!

Milyen esetekben tudunk támogatást nyújtani?

Hatha jóga instruktor képzésünk 2018-tól államilag elismert képzési programmá vált!

Miért tartjuk ezt fontosnak?

A jóga oktatásának Magyarországon jelenleg nincs hivatalos szabályozása, így a jógaoktató képzések kritériumait is csupán közmegegyezés alakítja. Minden jóga gyakorlónak és oktatónak érdeke, hogy a jógaoktatók megfelelő szakmai színvonalú, ellenőrzött képzéseken vegyenek részt.

Az ellenőrizhetőség és átláthatóság a jógaoktató képzéseken jelenleg csak úgy valósulhat meg, hogy a képző intézmény önként beadja a képzési programját minősítésre, miszerint megfelel a felnőttképzési szakmai programkövetelményeknek. Ez a jelentkezés feltételeit, a hallgatók jogait és kötelezettségeit, a vizsgarendszert, az oktatók végzettségét, és egyáltalán, a képzések legapróbb részleteit is meghatározza.

Jelenleg ez a legtöbb, amit tehetünk, hogy a jóga oktatását hivatalosan elismerjék.

Az állami szabályozás és a Yoga Alliance regisztrációhoz szükséges követelmények nem mindenben egyeznek meg.

Amennyiben szeretnél nemzetközi regisztrációt, a fentieken kívül a következőket kell teljesítened:

  • 23 alkalom óralátogatást kell igazolnod a képzés vezetője által jóváhagyott jógaoktatónál.
  • 2 alkalom hospitálást (megfigyelőként veszel részt az órán) kell igazolnod a képzés vezetője által jóváhagyott jógaoktatónál.
  • Mentor programunk keretében egy oktatónk végigkíséri a fejlődésedet a tanfolyam ideje alatt.
  • Az általunk kiállított tanúsítvánnyal regisztrálnod kell a Yoga Alliance-nél, aminek aktuális költéségről itt tájékozódhatsz: Yoga Alliance regisztráció díja
Jelentkezem!

A KÉPZÉS VEZETŐI

Németh Gergő

Jógafilozófia, életmód, pránajáma, meditáció

Pápa Gyöngyvér

ászanaelemzés, anatómia, oktatásmódszertan