FUNKCIONÁLIS FASCIA TERÁPIA

Modulrendszerű képzés

 

A testben lévő háromdimenziós kötőszöveti hártyarendszer (fascia) feszülése és mintázata határozza meg formánkat, ízületeink mozgékonyságát, belső szerveink működését. Ez a hálózat a test minden egyes területét összeköti egymással. A képzésen az emberi test anatómiáját a fascia és a myofasciális láncok szemszögéből vizsgáljuk. Megtanuljuk a testolvasás technikáját, ami segít felismerni az egyénre jellemző fasciális mintázatokat. Olyan manuális technikákat tanulunk, amelyek javítják a tartást, könnyedebbé és gördülékenyebbé teszik a mozgást, és megoldást nyújtanak egyéni problémák esetén is.

A képzés elméleti, és praktikusan használható manuális részét egy olyan sktrukturális integrátor szakembertől sajátíthatod el, aki ennek a területnek elismert szakértője.

A tanfolyam modulrendszerű: összesen 7 nap (9:00-17:00)

A modulok végezhetők külön is, ha csak egyes témák érdekelnek. Szakirányú képzettség esetén az alapmodul alól felmentést lehet kérni.

Helyszíne: Mandala Jóga Nyugati és Mandala Jóga Liget

Vizsgára jelentkezés feltételei: az összes modul elvégzése

Alapmodul | Bevezetés a strukturális fascia terápiába
Megismerheted a fasciális anatómia alapelveit, a myofascialis láncok tulajdonságait, és a manuális kezelés alapjait.

Az alapmodulban a legfontosabb tudnivalókat vesszük sorba, és egy szemléletmódot mutatunk, ezért akkor is ajánljuk az alapmodul elvégzését, ha az egész tanfolyamot nem tervezed elvégezni!

Az alábbi időpontokban indítunk alapmodult:
2020. február 22.


Modul 2 | Felületes hátsó vonal
Megismerheted felületes hátsó lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (rövid sarok minta, alsó végtag nyílirányú mozgásai és tiltjei, medence mozgása és tiltjei).
2020.03.21.

Modul 3 | Felületes elülső és oldalsó vonal
Megismerheted felületes elülső és oldalsó lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (retinaculum kezelése, lábszár-comb-medence és mellkas mintái a vonalak tekintetében, felületes elülső és hátulsó lánc kapcsolata, frontális síkú minták és az oldalsó vonal szempotnjából).
2020.04.18.

Modul 4 | Spirális vonal
Megismerheted spirális lánc anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (lábboltozatok, rotációk, térd és egyéb minták a spirális vonal tekintetében).
2020.05.02.

Modul 5 | Mély elülső vonal
Megismerheted mély elülső vonal anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli és mozgásos minták felismerését és kezelését (lábboltozatok, medencehelyzet, psoas, bordák, légzés és belső erő, gerinckezelés a mély elülső vonal tekintetében).
2020.05.16.

Modul 6 | Karvonalak és funkcionális vonalak
Megismerheted a kar- és funkcionális vonalak anatómiáját, valamint az ehhez kapcsolódó testtartásbeli, valamint mozgásos minták felismerését és kezelését (lapocka, vállöv, felső végtag izmai és működése, rotátorköpeny, a vonalak jelentősége a mozgásban, mozgástesztek).
2020.06.20.

Modul 7 | Összegzés és vizsga
Kezelési strartégia felépítése, gyakorlás, összegzés, mozgástesztek.
Előfeltétele: első hat modul teljesítése
2020.07.11.

Biztosítsd a helyed előleggel!

Az előleg (15 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

Modulonként: 30 000 Ft

A teljes képzés (7 modul) ára egy összegben befizetve:  165 000 Ft 
 (Pótvizsgadíj 9 000 Ft)

Az oktatói és egyéb kedvezmények érvényesek!

Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el. A díjak tartalmazzák a helyszín és az oktatók díjait, a tananyagot, továbbá az e-learning felület használatát.

Jelentkezem a bevezető modulra! Jelentkezem a teljes képzésre!

Lajter Attila – strukturális integrátor

Szakterületek: alkalmazott funkcionális anatómia • manuális készségfejlesztés • myofasciális terápiák • Muscle Energy Technique (M.E.T.)

 Tanulmányok

Doctor of Osteopathy – National University of Medical Sciences, Spain
Oszteopátia – IFAO (Institut für angewandte Osteopathie)
Anatomy Trains Structural Integration– Kinesis Inc., Oxford
Anatomy Trains Structural Bodywork– Kinesis UK, Oslo
Neural Manipulation – The Barral Institute, Prága
Craniosacrális terápia – The Upledger Institute, Budapest
Viscerális manipuláció – The Barral Institute, Prága-Budapest
Shonishin – Japán gyermek-akupunktúra – Aceki e.V., Budapest
Shiatsu terapeuta – Nemzetközi Shiatsu Iskola, Budapest
Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta – ETI, Budapest
Akupresszúra – ETI, Budapest
Villamosmérnök – BMF, Székesfehérvár

A képzésre a honlapon található „Jelentkezem” gombbal tudsz a legegyszerűbben feliratkozni. A regisztrációs díjat, amivel a jelentkezésed hivatalossá válik, a stúdiókban személyesen, vagy a honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással is rendezheted. A teljes díjat az első tanítási napon vagy a tanfolyam kezdetéig kell befizetned, illetve élhetsz részletfizetési lehetőséggel is.

Mennyire mély az anatómiai tudás, amit elvártok, illetve, amit a képzés nyújt?

Mély anatómiai tudást nyújt, viszont nem a klasszikus, hanem a fasciális anatómia van a középpontban. Természetesen előny, ha már tudod az izmok eredését, tapadását, tanultál már anatómiát, de ha ismered az izmok lefutását és funkcióját, akkor is rengeteg újdonságra számíthatsz. Összefoglalva: könnyebb dolgod van, ha már tanultál anatómiát, de akkor is érdemes jönnöd, ha még csak egy abszolút alapszinten (ahogy a legtöbb jógaoktató) vagy anatómiából. A vizsgatapasztalatok alapján biztosan mondhatjuk, hogy a tanfolyam végére el tudod sajátítani az anyagot, és át tudod látni az összefüggéseket.

Mit fogok tudni a tanfolyam végén?

Amire tudásban mindenképpen számíthatsz: fasciális láncok ismerete, az izmokat nem csak elméletedben fogod megismerni, hanem tudni fogod, hogy pontosan hol vannak a testben, ki tudod őket tapintani. Tudni fogod, hogy egy lánc miért felelős, melyek a diszfunkció jelei, és melyek a megoldás lehetőségei. A testolvasást sokat gyakoroljuk, ezzel a testtartást és az izmok állapotát tudod megfogalmazni, és ez alapján manuális és mozgásos kezelést vagy gyakorlatokat adni. Mozgásban is gyakoroljuk a testolvasást, hogy lásd egy komplex mozdulat részleteit, hol sok és hol kevés a mozgás. És természetesen tanulunk minden, láncokhoz kapcsolódó struktúrát.

A kurzus inkább terápiás célzatú, vagy a gyakorlást/oktatást helyezi előtérbe, vagy pedig mindkettő egyformán helyet kap a képzésben?

A legpontosabb válasz az, hogy mindkettő. Terápiás abban a tekintetben, hogy az egyensúly helyreállítása és a mozgásfunkció javítása a cél. Viszont nem terápiás abban az értelemben, hogy mozgásszervi betegségek gyógyítása természetesen egy más kompetencia, amelyet egy egyéves képzés alatt nem lehet elsajátítani.

A tanfolyam nagyon hasznos abban, hogy a saját gyakorlásodban és az oktatásodban tudatos legyél, és ne kövess el olyan hibákat, amelyek rövid vagy hosszú távon sérüléséhez vagy egyensúlyvesztéshez vezethetnek. Emellett külön figyelmet fordítunk a gyakori sérülések és ártalmak elkerülésére, de azt is megtanulod, mi a teendő, ha valaki éppen sérüléssel küzd.

Jelentkezem a bevezető modulra! Jelentkezem a teljes képzésre!

A minőségre 100% garanciát vállalunk!

Amennyiben bármelyik képzésen az első alkalom után nem lennél megelégedve az általad tapasztaltakkal, indoklás nélkül visszakérheted a teljes befizetett tandíjat!

ikon_100