FASCIÁLIS JÓGATERÁPIA

Kezdés: Budapest 2019. szept. 29.

A testben lévő háromdimenziós kötőszöveti hártyarendszer (fascia) feszülése és mintázata határozza meg formánkat, ízületeink mozgékonyságát, belső szerveink működését. Ez a hálózat a test minden egyes területét összeköti egymással. A képzésen az emberi test anatómiáját a fascia és a myofasciális láncok szemszögéből vizsgáljuk. Olyan, főként egyéni, mozgásos és manuális technikákat tanulunk, amelyek javítják a tartást, könnyedebbé és gördülékenyebbé teszik a mozgást, és megoldást nyújtanak egyéni problémák esetén is. 

A tanfolyam időtartama: 2018. szept. 29. – 2019. jún. 1.
Összesen 15 nap (kb. kéthetente szombat/vasárnap 09.00-17.00) + vizsga

Tanfolyami napok:
2018. szept. 29., szept. 30., okt. 28., nov. 17., dec 8., 2019. jan. 5., jan. 19., feb. 2., feb. 16., márc. 2, márc. 30., ápr. 6., ápr. 27., máj. 18., jún. 1.
Vizsga: 2019. június 13.

Helyszíne: Mandala Jóga Nyugati

Jelentkezési feltételek: Jógaoktatói végzettség vagy minimum 2 éves gyakorlói tapasztalat (jóga, Pilates, gyógytorna, AMM, stb.)

Tematika – A tanfolyam 3 fő része:

1. Anatómia a fasciális kapcsolatok szemszögéből: Mindent amit tanulunk egyből átültetünk a gyakorlatba is. Manuálisan megkeressük a különböző struktúrákat és az idegrendszerre gyakorolt hatáson keresztül képesek leszünk oldani azokat egyszerű gyakorlatokkal.

2. Tartás- és mozgáselemzés: Különböző síkokban és mélységekben képesek leszünk felmérni a partnerünk strukturális egyensúlyi állapotát és ez alapján képesek leszünk meghatározni az anatómiában korábban tanult szövetek túlnyúlt vagy megrövidült helyzetét.

3. Jógagyakorlatok: Miután felmértük a partnerünk testének egyensúlyi állapotát, képesek leszünk egyénre szabott gyakorlatsorokat összeállítani, amelyek célzottan segítik a propriocepciót, a stabilitást vagy a mobilitást az adott területen. A manuális technikák segítik a testet visszatérni abba a pozícióba, ahol sokkal lazábban és energikusabban tud működni a mindennapokban, és a mozgásos gyakorlatok pedig tartóssá teszik ezeket a változásokat.

Biztosítsd a helyed előleggel!

Az előleg (40 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

A tandíj 250 000 Ft 
 + Vizsgadíj 9 000 Ft

Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el. A díjak tartalmazzák a helyszín és az oktatók díjait, a tananyagot, továbbá az e-learning felület használatát.

Tanfolyami díj részletfizetés esetén (4 részletben):
1. részlet: jelentkezéskor 40 000 Ft
2. részlet: első napon 70 000 Ft
3. részlet: 30 nap múlva 70 000 Ft
4. részlet 30 nap múlva 70 000 Ft

Jelentkezem!

A képzés oktatói

Strukturális integrátor – fasciaterapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

Végzettségek:

KMI Structural Integration– Kinesis Inc., Oxford
Structural Bodywork– Kinesis UK, Oslo
Shiatsu terapeuta – Nemzetközi Shiatsu Iskola, Budapest
Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta – ETI, Budapest
Akupresszúra – ETI, Budapest
Villamosmérnök – BMF, Székesfehérvár

Továbbképzések:

Neural Manipulation – The Barral Institute, Prága
Craniosacrális terápia – The Upledger Institute, Budapest
Viscerális manipuláció – The Barral Institute, Budapest-Prága
Shonishin – Japán gyermek-akupunktúra – Aceki e.V., Budapest

“Eredeti szakmámat tekintve villamosmérnök vagyok. Szeretem a jól átlátható és logikus dolgokat. Lenyűgöz az emberi test csodája, az egymással összefüggő kapcsolatok felismerése, meglátása. Nagyon érdekel a test különböző rendszereinek interakciója és ezek manuális technikákkal történő segítése.

Munkám középpontjában a fasciákkal történő kezelések állnak. Megfigyelem, hogyan képes együttműködni a testben lévő háromdimenziós hártyarendszer a külső gravitációs mezővel a mozgás folyamata során, hogyan tudnak a szövetek egymáshoz képest szabad mozgást végezni, és hol tudok egy olyan külső impulzust adni ennek a rendszernek, ami elősegíti a test visszatérését egyensúlyi állapotába.”

A jógaoktató képzésekre a honlapon található „Jelentkezem” gombbal tudsz a legegyszerűbben feliratkozni. A regisztrációs díjat, amivel a jelentkezésed hivatalossá válik, a stúdiókban személyesen, vagy a honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással is rendezheted. A teljes díjat az első tanítási napon vagy a tanfolyam kezdetéig kell befizetned, illetve élhetsz részletfizetési lehetőséggel is.

Mennyire mély az anatómiai tudás, amit elvártok, illetve, amit a képzés nyújt?

Mély anatómiai tudást nyújt, viszont nem a klasszikus, hanem a fasciális anatómia van a középpontban. Természetesen előny, ha már tudod az izmok eredését, tapadását, tanultál már anatómiát, de ha ismered az izmok lefutását és funkcióját, akkor is rengeteg újdonságra számíthatsz. Összefoglalva: könnyebb dolgod van, ha már tanultál anatómiát, de akkor is érdemes jönnöd, ha még csak egy abszolút alapszinten (ahogy a legtöbb jógaoktató) vagy anatómiából. A vizsgatapasztalatok alapján biztosan mondhatjuk, hogy a tanfolyam végére el tudod sajátítani az anyagot, és át tudod látni az összefüggéseket.

Mit fogok tudni a tanfolyam végén?

Amire tudásban mindenképpen számíthatsz: fasciális láncok ismerete, az izmokat nem csak elméletedben fogod megismerni, hanem tudni fogod, hogy pontosan hol vannak a testben, ki tudod őket tapintani. Tudni fogod, hogy egy lánc miért felelős, melyek a diszfunkció jelei, és melyek a megoldás lehetőségei. A testolvasást sokat gyakoroljuk, ezzel a testtartást és az izmok állapotát tudod megfogalmazni, és ez alapján manuális és mozgásos kezelést vagy gyakorlatokat adni. Mozgásban is gyakoroljuk a testolvasást, hogy lásd egy komplex mozdulat részleteit, hol sok és hol kevés a mozgás. És természetesen tanulunk minden, láncokhoz kapcsolódó struktúrát.

Mennyire “jógaspecifikus” a képzés? Amit tanulunk, azt a mindennapi életben is lehet hasznosítani, vagy a tananyag kizárólag a jógagyakorlatokra fókuszál?

A tanfolyam áll egy elméleti részből, és egy gyakorlati részből, amelyben vannak jógagyakorlatok és manuális technikák. A elméleti rész nem jógaspecifikus, a manuális technikák sem, inkább a gyakorlatok, de ezeket is tudod használni a jógaórákon kívül. A hallgatói visszajelzések alapján személyi edzőként vagy táncpedagógusként is be tudod építeni ezt a tudást nem jógás mozgásformákba is.

A kurzus inkább terápiás célzatú, vagy a gyakorlást/oktatást helyezi előtérbe, vagy pedig mindkettő egyformán helyet kap a képzésben?

A legpontosabb válasz az, hogy mindkettő. Terápiás abban a tekintetben, hogy az egyensúly helyreállítása és a mozgásfunkció javítása a cél. Viszont nem terápiás abban az értelemben, hogy mozgásszervi betegségek gyógyítása természetesen egy más kompetencia, amelyet egy egyéves képzés alatt nem lehet elsajátítani.

A tanfolyam nagyon hasznos abban, hogy a saját gyakrolásodban és az oktatásodban tudatos legyél, és ne kövess el olyan hibákat, amelyek rövid vagy hosszú távon sérüléséhez vagy egyensúlyvesztéshez vezethetnek. Emellett külön figyelmet fordítunk a gyakori sérülések és ártalmak elkerülésére, de azt is megtanulod, mi a teendő, ha valaki éppen sérüléssel küzd.

Jelentkezem!

A minőségre 100% garanciát vállalunk!

Amennyiben bármelyik képzésen az első alkalom után nem lennél megelégedve az általad tapasztaltakkal, indoklás nélkül visszakérheted a teljes befizetett tandíjat!

ikon_100